2022 | 06 | 30.

Baté község

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BATÉ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA

KONZORCIUMI TAGOK: BÜSSÜ-, FONÓ, GÖLLE, KAZSOK, KISGYALÁN ÉS TASZÁR TELEPÜLÉSEK ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGVALÓSULT A SZOMSZÉDOLÁS A KAPOS VÖLGYÉBEN című projekt

 

A Kapos Völgyében található Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok,Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával megvalósult és eredményesen lezárult „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyában elnyert pályázat. 

Az Európai Unió finanszírozásában Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával sikeresen megvalósította a pályázat során vállalt tevékenységeket. A helyi identitás kialakításához és fenntartásához olyan programokat, eseményeket szervezett és valósított meg, amelyek valóban közelebb hozták egymáshoz a települések lakóit, ahol közös élményekben lehetett részük, fejlődhettek, közösségi életet élhettek. 

A projekt keretében a legváltozatosabb témákban, a különböző korcsoportok számára összesen 173 kisebb-nagyobb rendezvényt tartottak meg a településeken, amelyeken legalább 4 930 fő vett részt.

A rendezvények, események révén a települések lakói közelebb kerültek egymáshoz, igazi kis közösségekké formálódtak. A kiemeltebb rendezvények alkalmával a konzorciumi települések lakói átjártak egymáshoz, így a települések között is közvetlenebbé vált a kapcsolat.

A projekt befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-SO1-2017-00001

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.